Portofonie

Met portofonie los je verschillende communicatie- en veiligheidsproblemen binnen jouw bedrijf eenvoudig op. Bovendien kun je hiermee de productiviteit aanzienlijk verhogen. Wanneer je portofoons gaat aanschaffen, is het wel belangrijk dat je van tevoren goed je wensen in kaart brengt. Bij EES IT & Communicatie adviseren we je hier graag over.

Wil je niet dat er iemand meeluistert? Vraag een vergunning aan!

Er zijn diverse frequenties beschikbaar waar je zonder vergunning op kunt communiceren met elkaar. Wanneer je snel gebruikt wilt kunnen maken van portofoons en je hier niet te veel geld aan kwijt wilt zijn, zijn vergunningsvrije portofoons ideaal. Echter is het bereik zeer beperkt, is er een verhoogde kans op storingen en is de verbinding niet beveiligd. Wegen deze nadelen te zwaar voor je? Dan kun je beter een vergunning aanvragen bij het Nederlandse Agentschap Telecom. Wij helpen je hier graag in mee!

Eenvoudig het bereik uitbreiden met een repeater

Wanneer je het bereik van je portofoons graag uit wilt breiden, dan kan dit eenvoudig met een repeater. Een repeater kun je zien als een tussenstation, waardoor de communicatie niet meer direct van portofoon naar portofoon gaat, maar via de repeater. Wanneer je graag gebruikmaakt van een repeater is het belangrijk om te weten dat het koppelen hiervan maatwerk vereist. Wij bieden graag ondersteuning op maat.

Ontdek de voordelen van het veilligheidsplatform MultiBel

Wil je dat er sneller gehandeld wordt bij calamiteiten, zoals bij brand, ontruimingen of productiestoornissen? Dan is MultiBel hét platform dat je nodig hebt en dat je eenvoudig kunt koppelen aan je portofoons. Medewerkers kunnen via hun portofoon zelf alarm slaan, maar ook gealarmeerd worden. Of je nu te maken hebt met stroomuitval, agressie, een cyberaanval of een andere calamiteit; via MultiBel worden de juiste mensen razendsnel op de hoogte gebracht.

Alle voordelen van portofonie

  • Een groter bereik en minder storingsgevoeligheid dan bij mobiele telefoons
  • Mogelijkheden om het bereik uit te breiden
  • Mogelijkheid tot koppeling met veiligheidsplatform MultiBel
  • Optie om alarm te slaan of man-downsysteem in te schakelen met digitale portofoons

Veelgestelde vragen

Het grootste voordeel is dat je met een portofoon meerdere mensen tegelijk kunt bereiken. Met één druk op de knop sta je in contact met collega’s die ook een portofoon hebben.

Het belangrijkste is om rekening te houden met het bereik en de frequentie van een portofoon. Meer informatie nodig? Neem contact op met onze sales support: 085-1117700

Een digitale portofoon is geschikt voor BHV. Deze portofoons bieden namelijk 25% meer bereik met hetzelfde vermogen en de spraakkwaliteit blijft continue van hoog niveau.

Als het een standaard portofoon is dan kan dit bijna altijd. Mocht je portofoon niet standaard zijn dan komen we graag met je in contact om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Benieuwd naar de perfecte oplossing voor jouw bedrijf?

Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek

Bel ons voor advies op maat
085 – 111 77 00