Mobiele telefonie

Mobiele telefonie wordt steeds belangrijker voor bedrijven, mede omdat er ook steeds hogere verwachtingen zijn omtrent bereikbaarheid. Hiervoor ben je bij EES IT & Communicatie in goede handen. Dankzij onze persoonlijke service zijn we in staat om jouw bedrijf volledig te ontzorgen op het gebied van mobiele telefonie.

Een grip op de kosten

Het blijft lastig om in te schatten hoeveel medewerkers binnen je organisatie verbruiken aan bellen en data. Onbeperkt bellen en het delen van onderling data in zowel Nederland als de EU kan al veel voordeel bieden voor bedrijven. Bij al onze klanten stellen wij op proactieve wijze limieten en verbruikersmeldingen in voor de mobiele abonnementen die zij afnemen. Dit zorgt er ook voor dat we een grip houden op onvoorziene kosten die later kunnen komen.

Je mobiele telefoon als verlengstuk voor de bereikbaarheid

De afgelopen jaren is flexibel werken een belangrijker begrip geworden voor bedrijven en daardoor is mobiele telefonie steeds meer in opkomst. Een vaste werkplek is niet meer vanzelfsprekend, waardoor mobiele data alsmaar belangrijker wordt. Wij bespreken graag de mogelijkheden om de bereikbaarheid van jouw bedrijf zo optimaal mogelijk in te zetten. Denk hierbij onder andere aan de integratie van de mobiele telefonie binnen de Cloud telefooncentrale of de inzetbaarheid van mobiele data voor je werknemers.

Supersnel mobiel internet via het 5G-netwerk

EES IT & Communicatie biedt klanten de mogelijkheid om mobiele abonnementen af te nemen op 5G. Dit netwerk zorgt er niet alleen voor dat het mobiele internet sneller wordt, maar het is ook veiliger en betrouwbaarder. Hiermee is jouw bedrijf klaar voor wat de toekomst te bieden heeft. Wij leggen graag uit welke voordelen het 5G-netwerk voor jouw bedrijf heeft.

Voordelen van mobiele telefonie via ons

  • Flexwerken wordt gemakkelijker gemaakt
  • Instellen van limieten en verbruikersmeldingen
  • Betrouwbaar en stabiel 5G-netwerk
  • Razendsnel internet op je mobiele device
  • Gratis Business Voicemail voor alle bedrijven

Veelgestelde vragen

Ja, je kunt altijd je mobiele telefoonnummer meenemen bij een overstap naar een andere provider. De voorwaarde is wel dat je minimaal 4 maanden voor de einddatum van het huidige contract zit.

Bij minimaal 4 maanden voor de einddatum van je huidige contract kan je een overstap aanvragen naar je nieuwe provider.

Ja, het is mogelijk om je mobiele telefoon van de VOIP telefooncentrale binnen je bedrijf. Zo zorg je er voor dat je bijvoorbeeld ook flexibel met je mobiel kan uitbellen met een vast nummer.

Wij begeleiden de overgang graag voor jouw bedrijf. Zo zorgen wij er voor dat wij de portering aanvragen en daarnaast een onafhankelijk advies geven welke provider het beste voor jouw bedrijf past. Voor meer vragen kan je contact opnemen met onze sales support op het nummer 085-1117700.

Benieuwd naar de perfecte oplossing voor jouw bedrijf?

Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek

Bel ons voor advies op maat
085 – 111 77 00